• Serieuze oefenwedstrijd en gezellige nieuwjaarswedstrijd VV Maarssen 1

    Na ruim twee weken verdiende rust staan er voor VV Maarssen 1 drukke weken op het programma. De koploper in de Tweede Klasse B krijgt 25 januari concurrent FC Almere op bezoek en dan moet het team van trainers Marco van der Meer en Etienne Kelders er staan. Dit weekend kon de hele selectie direct twee keer opdraven. Op zaterdag was er de serieuze test tegen OSV uit Amsterdam en zondag werd voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie een wedstrijd tegen Oud VV Maarssen gespeeld.

    Omdat er dit jaar nog niet getraind was, werd er met een grote en complete groep afgereisd naar Amsterdam en was het de bedoeling om iedereen maximaal 45 minuten aan het werk te zien. De opstellingen in beide helften waren aardig door elkaar gehusseld, maar iedereen speelde zoveel mogelijk vanuit zijn favoriete positie. VV Maarssen had het initiatief, maar kwam al snel in de wedstrijd op een 1-0 achterstand na slordig balverlies van spits Wesley Suister. Dezelfde Suister maakte deze fout weer goed door de eerste goal in 2020 aan VV Maarssen zijde aan te tekenen en de teams gingen rusten met 1-1. In de tweede helft veel nieuwe gezichten en wederom was het VV Maarssen dat het spel maakte en OSV dat reageerde. OSV speelde zeker niet laf, heeft een positieve spelopvatting en een middenveld met veel beweging. Maar waar VV Maarssen wat verder vooruit speelt, deed OSV dit veel meer vanuit een gesloten organisatie en ingezakt op eigen helft. De in de tweede helft ingevallen Joery de Caes had als aanvaller een groot aandeel in de uiteindelijke winst voor VV Maarssen. Eerst werd De Caes nog gestuit door de keeper, maar de derde poging leidde tot een penalty, na een overtreding op De Caes. Lucien Dors benutte dit buitenkansje en realiseerde daarmee de 1-2 voorsprong voor VV Maarssen. OSV wilde niet verliezen, speelde alles of niets en scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Kort daarna was het toch weer VV Maarssen dat aan de leiding kwam. Eerst was het Ronald Wielinga die scoorde en de 2-4 eindstand werd op het bord gezet door Nordin Zoufri. In beide gevallen was Joery de Caes de aangever. Zo ging VV Maarssen verder waar het in 2019 mee geƫindigd was: winnen.

    Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. De insteek was echter van een andere orde. De huidige selectie van VV Maarssen nam het op tegen Oud VV Maarssen, als warmloper voor de nieuwjaarsreceptie. De wedstrijd was een aantal jaren niet gespeeld, maar het enthousiasme onder de Oud Maarssen-spelers was groot. Met een paar appjes kon er een ruime selectie worden samengesteld. Met Mister VV Maarssen Zaterdag Rob Stomp de eerste helft als aanvoerder en Mister VV Maarssen Zondag Olaf Broers de tweede helft met de aanvoerdersband om, werd er flink weerstand geboden. Dirk-jan Lodder liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn, maar uiteindelijk moesten de oude helden met 6-1 capituleren. De eretreffer aan de kant van Oud Maarssen kwam op naam van Olaf Broers. De mooiste goal van de middag kwam echter van de voet van Marco Schreijer. In het dagelijkse leven doelman in de selectie van VV Maarssen, maar voor deze gelegenheid omgedoopt tot rechtsbuiten. Direct na de goal van Broers nam Schreijer de bal vanaf de aftrap op zijn slof en de bal verdween snoeihard in het doel van keeper Lodder. Een mooie afsluiting van een hernieuwde traditie. Trainers Van der Meer en Kelders die aan de zijde van Oud VV Maarssen speelden, zullen het deze week niet makkelijk hebben op de trainingen na deze draai om de oren. De derde helft in de kantine werd drukbezocht en dat was een mooie afsluiting van het eerste weekend in 2020.

    De kop is eraf. Deze week verplaatst de selectie zich op dinsdag naar de Gym van Barberio Personal Training, waar oud-VV Maarssen speler Tonnie Barberio een circuittraining zal verzorgen. Vanaf donderdag verblijft de selectie in Marokko, waar een vijfdaags trainingskamp wordt belegd in aanloop naar de kraker tegen FC Almere op 25 januari a.s.