• Sterk debuut Maarssen 2 in de eerste klasse

Zaterdag 19 september jl., uit bij de buren in het blauw witte tenue, vond de start van de competitie plaats. VV Maarssen 2, dit jaar uitkomend in de reserve eerste klasse. Een redelijk niveau, want alleen de hoofdklasse zit hier nog boven.

Een lekkere zonnige dag met veel publiek langs de lijn, allemaal keurig met anderhalve meter afstand, en vooral in afwachting wat er door beide teams op de grasmat zou worden gelegd. Elinkwijk een ingespeeld team, en VV Maarssen een team dat tot nu toe iedere keer met een aantal andere spelers op pad gaat. De coach van Maarssen moest helaas al na tien minuten zijn eerste wissel toepassen, daar nr. 6 Yorick te veel hinder had van zijn onderrug. Sam die in de warming-up de neus van zijn patta aan gort schoot, viel met een ingetapt neusje in. Een tweetal omzettingen en VV Maarssen kon weer met elf man verder. Wat brengt de wedstrijd nu?

Het was duidelijk te merken dat Maarssen met regelmaat moeite had met het grasveld, toch had Maarssen het betere van het spel. Een paar kansjes waren hier het resultaat van, maar bij Elinkwijk stond er een prima goalie onder de lat die zijn goal soms met acrobatiek schoon hield. Voor rust was het Maarssen dat de ban brak, het was aan Il Capitano Sven die de tegenstander met een heupdistorsie het bos in stuurde en vervolgens de keeper kansloos liet. Dit was tevens de ruststand, een 0-1 voorsprong voor de zwart-witte formatie.

In de tweede helft was het al snel 0-2 voor Maarssen, wederom Sven die de bal over de hele bracht, waarop rechtsachter Volkan de bal prima meenam en dito afrondde. Echter, deze voorsprong was van korte duur, want Elinkwijk was vooral gevaarlijk met dode spelmomenten en mocht aanleggen voor een directe vrije trap. Deze bal verdween met een lelijke functionele stuit in de hoek en liet de prima keepende Gino kansloos. VV Maarssen was niet uit het veld geslagen en bleef zoeken naar goals, maar hiermee werd het veld wel steeds langer en het middenveld steeds minder zichtbaar en betrokken. "Oooh let op coachie", een corner en het is Tim die bij de eerste paal zeer alert de 1-3 brengt, dit geeft lucht. Niet veel later is het 1-4 voor Maarssen, door een schitterende aanval, laat mij citeren:
    Lano, die deze wedstrijd veel werk heeft verricht, steekt Tim de diepte in en Tim behoudt in een 1op1 met de keeper van Elinkwijk het overzicht en speelt de bal breed op de schreeuwende Geert, welke vervolgens de bal moeiteloos in het lege doel legt.

Dit brengt nog meer rust en geeft een vooruitzicht naar een lekker weekend met drie punten in de knip en een goede start van de competitie. Terwijl we genieten van deze lekkere voorsprong werd er "slechts" voor de statistieken twee minuten voor het eindsignaal van de scheidsrechter door Elinkwijk de 2-4 ingeschoten.

Speciale dank aan Wesley de Bruin voor zijn persoonlijke opoffering.
    Uitspraak van de dag: Gras op amateurvelden vraagt geen 1x raken voetbal.

Wedstrijdstatistieken: Elinkwijk 2 - Maarssen 2
    Uitslag 2-4
    Balbezit percentage: 41% vs 59%
    Goals: Sven, Volkan, Tim en Geert
    Spelers: Gino, Volkan, Jordi, Renato, Roan, Udo, Yorick, Julian, Sven, Giuliano, Tim, Sam, Geert, Daan, Romé.

Op zaterdag 26 september komt Valleivogels 2 op bezoek, aanvang op sportpark Daalseweide 12.30 uur.