• Sterk VV Maarssen 1 houdt het spannend

Maarssen heeft ook de 2e competitie wedstrijd winnend afgesloten tijdens de Stichtse Vecht derby bij osv Nita

Na de grote nederlaag van vorige week was Nita vastbesloten eerst de verdediging op orde te krijgen en dat zorgde voor een eenzijdige wedstrijd met veel balbezit voor VV Maarssen op de helft van het teruggetrokken Nita. De eerste keer dat doelman Gino van Luijn in actie moest komen was na 30 minuten toen hij moest uitlopen en hij een lob net naast zijn goal zag belanden. Voor de rest was het Maarssen dat de klok sloeg. Na 8 minuten stond de verdiende 0-1 al op het scorebord. Een goede aanval opgezet door Serkan Yasar, met een prima voorzet van Dion van Burik en uiteindelijk de attente kopgoal van routinier Luciën Dors bij de 2e paal, zorgde voor de voorsprong en rust in het spel van de Maarssenaren.

Met verzorgd veldspel creëerde Maarssen volop kansen via Abou Ouhaddouh, Dion van Burik, Serkan Yasar en de ingevallen Deen van Embricqs, maar de binnenkant van de paal en de doelman van Nita stonden of lagen hinderlijk in de weg. Het duurde tot de 70e minuut voordat van Embricqs de wedstrijd definitief binnensleepte met een prachtig afstandsschot in de verre bovenhoek.

Met de 0-2 winst nestelt VV Maarssen zich aan kop en kon het ook tevreden zijn over de zeer solide defensie, die wederom geen tegengoal te verwerken kreeg. Bovendien kon het met de invallers Glenn Geefshuijsen, Deen Embricqs, Dion Gerritsen en Jasper Attevelt volop variëren in speelwijze en nieuwe energie in het team brengen.

Volgende week wacht asc Nieuwland op het eigen complex in Maarssen. Aanvang 14.30