• Strijdbaar VV Maarssen laat punten liggen bij koploper

Tegen koploper DOSC in Den Dolder heeft VV Maarssen heren 1 een prima wedstrijd gespeeld en zichzelf misschien wel tekort gedaan. Toen er na 70 minuten een verdiende 0-2 op het scorebord stond, leek een afgetekende overwinning nabij. Toen de stofwolken echter waren opgetrokken, moest VV Maarssen genoegen nemen met een puntendeling: 2-2.

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week was er door de staf gesleuteld aan de opstelling en werden er op het trainingsveld veel individuele gesprekken met spelers gevoerd. Ook vanwege de blessure van Tim Menue, normaal een zekerheidje op het middenveld, moest er gepuzzeld worden.

In het nieuwe zwarte uittenue van hoofdsponsor Freelance.nl was het Maarssen dat het spelbeeld dicteerde. De duels werden gewonnen, er zat veel diepte in het spel en Maarssen reeg de kansen aaneen. Zaid el Jaloulli schoot twee keer tegen de keeper en ook Jordy Kreuger, Jantje Augustin en Sebas Jansen waren dichtbij de openingstreffer. De grootste kans was voor verdediger Sven Eggermont, die na een mooie aanval over veel schijven de bal via Kreuger op een presenteerblaadje kreeg, maar van dichtbij over schoot. Dat het bij rust nog 0-0 stond, was een klein wonder. Maar als Maarssen dit vol kon houden, kon een doelpunt niet uitblijven...

Met Pascal van der Werff op het doel voor de geblesseerd uitgevallen Tim Bakker ging VV Maarssen op zoek naar de openingsgoal. Na goed doorzetten van spits Sebas Jansen kon de Dolderse keeper zijn eerste inzet nog keren, maar de van een oogblessure herstelde Cavit Yavuz was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven: eindelijk de 0-1 op het scorebord. VV Maarssen had het gevoel dat er meer te halen was en zette nog een keer aan. Nu was het Sebas Jansen zelf die de bal tegen de touwen joeg en hiermee een veilige marge van twee aantekende.

DOSC gaf zich zeker niet gewonnen. De verdediging van Maarssen had de handen vol aan hun vier voorwaartsen en hierdoor kregen juist de andere spelers van DOSC meer ruimte. Eerst profiteerde de lange nummer 4 hiervan, door een bal van dichtbij in te koppen: 1-2. DOSC was nu bovenliggend en voordat Maarssen van de eerste schrik bekomen was, lag ook de 2-2 achter Van der Werff, via een mooi afstandsschot van ongeveer 25 meter. Met nog een kwartier te gaan gingen beide teams vol voor de winst en golfde het spel op en neer. Jeffrey de Jongh kwam het middenveld versterken en voorkwam een nieuw schot op het krakende doel van Maarssen. Maar ook VV Maarssen was nog dichtbij een derde treffer, via Cavit Yavuz en Tim Noltes. Na 94 minuten vond de ervaren scheidsrechter Westland het welletjes en moesten de teams de punten delen. Hoewel de emoties met name aan de kant van Den Dolder nogal eens de overhand kregen, maakte Westland er een lekkere pot van door waar mogelijk de voordeelregel toe te passen en ontstond er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd met twee teams die alles gaven voor een overwinning.

Komende zaterdag speelt VV Maarssen 1 de thuiswedstrijd tegen oude bekende Voorwaarts (aanvang 14.30 uur), met na afloop live muziek in de kantine.