• Veelbelovende start in Hoofdklasse A

Zaterdag 10 februari 2018
    Vandaag spelen wij onze eerste wedstrijd met de MO17-1 tegen Reigerboys MO17-1 in de Hoofdklasse “A”. Best wel bijzonder, omdat het lang geleden is dat er een meidenteam van onze vereniging uitgekomen is in deze hoofdklasse.
    Gekscherend gezegd is het eigen schuld van de meiden, hadden ze maar niet zo goed moeten presteren in de hoofdklasse “B”, waar we als 3e zijn geëindigd.
    In de hoofdklasse “B” hebben we helaas punten laten liggen tegen de mindere clubs, terwijl we tegen de kampioen (Sporting 70) 2-2 hebben gespeeld, en tegen de nummer 2 (Delta Sports) met 2-0 hebben gewonnen.

Nu tegen Reigerboys MO17-1. Veel van gehoord, vooral dat ze met heel veel doelpunten voor en heel weinig tegendoelpunten ook kampioen waren geworden in hun hoofdklasse “B”. Wat hadden we te verwachten? Niemand wist het. Vandaar dat we zouden starten met een 1-4-4-2 opstelling, om eerst de kat eens uit de boom te gaan kijken en niet gelijk achter de feiten aan te hoeven lopen.

Het starten in een 1-4-4-2, was voor de nodige speelsters even wennen. Normaal spelen we 1-4-3-3, dus iets aanvallender, en daar hadden sommigen wel wat moeite mee. Maar…. Afspraken zijn afspraken, en in de loop van de eerste helft deelden wij wat speldenprikken uit aan de tegenstander. Het was uiteindelijk verdiend 0-0 met de rust.

In de rust was er het besef dat we helemaal niet onder deden voor Reigerboys en dat er mogelijk veel meer in zou zitten. Vol goede moed dus de tweede helft in. Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft was tot ruim in de 2e helft zichtbaar. Maar na een zeer goede combinatie van achteruit die werd doorgezet naar het middenveld en de voorhoede kwam Maarssen toch op 1-0 voorsprong. Geruime tijd hadden we het idee dat dat ook de einduitslag zou worden. Maar helaas was Reigerboys zeer effectief en na een spaarzame actie kwamen ze terug op 1-1, wat ook de einduitslag was.