• Verlies tegen Focus wordt mooi afscheid van Tim Bakker

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van VV Maarssen 1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Door de winstpartijen tegen FC Driebergen en SVM was Maarssen verzekerd van nog een jaar in de derde klasse en daarmee was de doelstelling voor dit seizoen behaald.

Er waren momenten in het seizoen dat er gedroomd kon worden van meer, zeker na de twee winstpartijen aan het begin van het seizoen, maar de mannen van VV Maarssen 1 speelden te wisselvallig om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Tegenstander Focus is duidelijk al een stap verder; in het derde seizoen onder leiding van trainer Raymond Graanoogst is Focus uitgegroeid tot een kandidaat voor de tweede klasse. Met een tweede plek in de eindrangschikking kan Focus zich dan ook gaan opmaken voor de nacompetitie. Zodoende waren de belangen van beide teams ondergeschikt aan het resultaat in deze wedstrijd. Dat gaf Maarssen de gelegenheid om op een gepaste manier afscheid te nemen van clubman Tim Bakker. De keeper verdedigt al vanaf dat hij kan lopen de kleuren van VV Maarssen en ook zijn ouders Tine en René zijn al hun leven lang bij de club betrokken.

Tim had vorig seizoen nog een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de vierde klasse, maar is ook als vrijwilliger actief bij VV Maarsen betrokken. Dan wordt hij weer in een pietenpak gehesen tijdens de Sinterklaasviering, dan is hij weer scheidsrechter bij het 90-jarig bestaan en afgelopen weekend was hij zelfs inzetbaar als nachtwacht bij de Jeugd Olympiade. Voordat Tim zijn carrière vervolgt bij buurman EDO, waar ook zijn vriendin Britt voetbalt, wilde Tim echter op een goede manier afsluiten bij \"zijn\" club VV Maarssen en die gelegenheid werd hem geboden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Beide teams begonnen niet in hun sterkste opstellingen, maar ondanks een snelle goal uit een vrije trap in de bovenhoek ging de wedstrijd de eerste helft gelijk op. De 0-1 achterstand was op dat moment niet terecht, want ook Maarssen had voldoende mogelijkheden om te scoren. Kort na rust was het moment aangebroken om afscheid van Tim te nemen en werd de speler langs de erehaag van zijn team opgewacht door pa en ma Bakker, met een grote bos bloemen en een dikke knuffel. De focus was na deze wissel niet meer gericht op de wedstrijd en de gelijknamige tegenstander liep terecht uit naar een 0-4 overwinning.

Hoewel de spelers en staf de beslissing van Tim betreuren om te vertrekken om met vrienden te gaan spelen, gunt iedereen hem vanzelfsprekend het beste en hoopt iedereen stilletjes dat de keeper ooit weer terugkeert op het eigen nest.

Komende zaterdag gaat VV Maarssen 1 op bezoek bij DESTO en zal het team de 30-punten-grens willen bereiken (aanvang 14.30 uur) en speelt VV Maarssen 2 thuis de belangrijke wedstrijd om het kampioenschap tegen Eminent Boys, aanvang 12.00 uur. Ongetwijfeld met een gemotiveerde Tim Bakker ergens tussen de palen bij 1 of 2...