• Verlies zonder pijn

VV Maarssen VR1 heeft vanmiddag de voorlaatste competitiewedstrijd met 2-0 verloren van Fortuna'54. Het was een duel om des keizers baard, aangezien Maarssen niet meer kan zakken of stijgen op de ranglijst. De ploeg eindigt als tweede en mag zich over twee weken opmaken voor de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Topklasse.
    Om deze reden besloot coach Marcel van Dijk een drietal basisspeelsters rust te geven. Linda van der Meijden en Lianne Grin kampten met lichte knieklachten en bleven 90 minuten aan de kant. Marieke Baas had geen klachten, maar begon ook op de bank.

Tegenstander Fortuna'54 weet zich ook verzekerd van de play-offs doordat het de tweede periode won. Pikant detail: beide ploegen zouden elkaar kunnen treffen in de tweede ronde van de play-offs, als ze allebei de eerste ronde overleven. In het kader van een meest gunstige loting voor die play-offs - voor zover je daarvan kan spreken - is het van belang om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Maarssen eindigt dus sowieso als hoogste en had dus geen belang bij deze wedstrijd, maar voor Fortuna'54 stond er nog wel wat op het spel. De ploeg strijdt namelijk met Venray om plaats drie. En dat was te zien in de wedstrijd. Fortuna '54 begon fel en probeerde Maarssen vroeg vast te zetten op de eigen helft. Dit leidde al na 1 minuut spelen tot de openingstreffer van de thuisploeg na balverlies achterin van Maarssen.
    VV Maarssen VR1 herstelde zich daarna, maar kon niet echt gevaar stichten voor het doel van Fortuna. Door het ontbreken van Linda van der Meijden, Lianne Grin en Marieke Baas was er weinig diepgang vanuit de tweede lijn en ook niemand die een steekbal kon geven. Hierdoor was de ploeg teveel afhankelijk van de individuele acties van Sarina Pua.
    Fortuna kreeg nog een paar goede kansen in de eerste helft en Maarssen mocht van geluk spreken dat het maar bij 1-0 bleef tot de rust.

De tweede helft van VV Maarssen was een stuk beter dan de eerste. De ploeg kreeg wat kleine kansjes en gaf zelf niet veel meer weg. Toch moest het nog een goal toestaan in de 62e minuut, na een goede actie van de spits van Fortuna. Marieke Baas kwam na een kwartier spelen nog in het veld en raakte de bovenkant van de lat. Ook Anne Vroege zag een vlammend schot rakelings voorlangs gaan. Het mocht allemaal niet baten want gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-0.

De video: