• VR1 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

VV Maarssen VR1 is haar ongeslagen status in de competitie kwijt. Op het eigen sportpark werd met 2-5 verloren van Nooit Gedacht. Het was niet alleen de eerste nederlaag van dit seizoen, het was ook de eerste thuisnederlaag in bijna een jaar tijd. Op 8 december 2018 werd er voor het laatst verloren in eigen huis en ook toen was Nooit Gedacht de tegenstander. Door de nederlaag zakt Maarssen naar een gedeelde tweede plek met Nooit Gedacht, op een punt van de nieuwe koploper Trekvogels.

Het zat er een beetje aan te komen. De laatste twee wedstrijden liep het al niet meer zo soepel bij Maarssen VR1. Daar kwam nog eens bij dat de ziekenboeg vol liep deze week. Zowel rechtsback Nadja Wolters als spits Anne Vroege konden de hele week niet trainen vanwege ziekte en begonnen dan ook op de bank. Met de jonkies Gabriƫlle vder Sluis en Anne van Dijk als vervangers was de eerste kans in de wedstrijd nog voor Maarssen. Sarina Pua kreeg de bal schuin in het strafschopgebied voor haar voeten en haalde uit, maar de keepster kon hem makkelijk pakken. In de zevende minuut lieten de bezoekers uit Geffen voor het eerst van zich horen, met een serie kansen. Na een kwartier spelen herpakte Maarssen zich en was het zo'n twintig minuten lang de bovenliggende partij. Het leverde diverse kansen op, waaronder een indraaiende corner van Lizzy Bouwman op de lat en de rebound die door Sarina Pua werd overgeschoten. Ook een goede schotmogelijkheid voor Lianne Grin verdween over het doel en tot tweemaal toe werd een aanval niet goed uitgespeeld. Ofschoon in deze fase de openingsgoal meer voor Maarssen in de lucht hing, viel hij in de 35e minuut aan de andere kant. Balverlies op het middenveld werd dodelijk afgestraft door de nummer 14, die zich slim gepositioneerd had tussen Anne van Dijk en Nico Schat en de bal na een lange sprint diagonaal binnenschoot (0-1). In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Maarssen nog een domper te verwerken. Slordig uitverdedigen en halfslachtig ingrijpen daarna leverde een schietkans op voor de nummer 6 die de bal met een zondagsschot in de hoek zag verdwijnen: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Er leek toen nog geen vuiltje aan de lucht voor Maarssen. De ploeg heeft wel vaker met 2-0 achter gestaan en dat goedgemaakt en het duel ging voor de rust redelijk gelijk op. Bovendien keerden de zieken Nadja Wolters en Anne Vroege terug in de ploeg. De aftrap voorspelde echter weinig goeds. De eerste bal werd meters achter de man gespeeld en vervolgens werd de bal slordig over de lijn gespeeld. Het was de opmaat voor een heel slecht eerste kwartier van Maarssen, waarin de bezoekers binnen een paar minuten twee dotten van kansen kregen. Liepen die kansen nog met een sisser af, in de 51e minuut was het wel raak. Dit keer na een vlijmscherpe counter nadat Maarssen simpel balverlies had geleden (0-3). In de 55e minuut kreeg Maarssen een grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Anne Vroege had de keepster al omspeeld, maar zag haar doelpoging vervolgens nog net van de lijn gehaald worden. Twee minuten later leek de wedstrijd definitief beslist. Na een uittrap van de keepster werd tot tweemaal toe een kopduel verloren waarna de nummer 14 een vrije doortocht naar de keepster kreeg (0-4). Maarssen bleef er echter voor gaan ondanks de kansloze achterstand. In de 65e minuut bracht Anne Vroege iets van spanning terug in de wedstrijd na een fraai opgezette aanval: 1-4. De hoop was weer terug met nog 25 minuten te spelen. Het bleek ijdele hoop. Een minuut later stond het weer 1-5 door wederom die dekselse nummer 14. Ondanks deze nieuwe mokerslag wou Maarssen van opgeven weten. In de 71e minuut scoorde Lianne Grin de 2-5, na wederom een fraaie aanval. Met nog twintig minuten op de klok was het pompen of verzuipen. De 3-5 hing in de lucht, maar werd wederom van de doellijn gehaald. Ook Nadja Wolters kreeg nog een goede schietkans. Het bleken de laatste stuiptrekkingen. In de slotminuten kreeg Nooit Gedacht ook nog twee grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De video van deze wedstrijd: