• VR1 op weg naar kampioenschap

Maarssen VR1 heeft met 1-5 gewonnen bij De Zweef. Een hoofdrol was weggelegd voor Sarina Pua die bij alle goals betrokken was, twee assists leverde en een weergaloze solo vanaf de eigen helft bekroonde met een goal. Doordat naaste concurrent SDO verloor, was het dubbel feest voor VV Maarssen. De ploeg staat vier speelronden voor het einde nu drie punten los.

Het was vroeg verzamelen voor de Maarssendames. De bus vertrok reeds om 8.30 uur voor de verre reis naar Nijverdal. Daar stond het tweede deel van het tweeluik tegen De Zweef op het programma. Vorige week was deel 1 met een simpele 5-0 overwinning afgesloten en dan ligt onderschatting al gauw op de loer. Net als vorige week miste Maarssen weer de nodige speelsters. Behalve de langdurig geblesseerden waren dat centrale verdedigster Nico Schat en linkshalf Sharona Abels. Wel waren captain Lianne Grin en Sarina Pua weer hersteld van blessures. Beiden startten in de basis.

Ondanks de waarschuwingen van de coach, begon Maarssen zwak aan de wedstrijd en keek het al na drie minuten spelen tegen een achterstand aan. De behendige nummer 7 van de thuisploeg verraste keepster Van Impelen met een boogbal van ver buiten het strafschopgebied: 1-0. Maarssen nam daarna het initiatief over en kreeg kans op kans. De bal wou er echter niet in en in twee gevallen had de bal ook op de stip gekund, maar de clubscheidsrechter - de KNVB-scheids had zich vergist in de tijd en kwam niet opdagen - zag er geen brood in.

Ondertussen moet Maarssen ook waakzaam zijn voor de counters van de thuisploeg. De verdediging stond een paar keer niet goed achterin en had moeite met de inzakkende nummer 7. Hierdoor kreeg ook De Zweef twee dotten van kansen en had het zomaar op 2-0 kunnen komen. In de 37e minuut was het dan toch raak voor VV Maarssen. De in de spits spelende Sarina Pua liet zich slim inzakken en trok daarmee het gat voor Marieke Baas. Die werd perfect bediend door Linda van der Meijden met een schitterende steekbal. Alleen voor de keepster bleef Marieke uiterst koel en schoof de bal in de verre hoek. Doelpunt nummer 27 voor de topscorer (1-1). Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft was de thuisploeg leeggespeeld en kon het niet meer belopen. Sarina Pua tekende voor het hoogtepunt van de wedstrijd door in de 51e minuut aan een solo te beginnen halverwege haar eigen helft. Uiteindelijk stak ze het hele veld over en scoorde ze alleen voor de keepster met een heerlijke stift: 1-2. Hierna volgden nog goals van Cynthia Buis, Laura van Beek en Bibi Bus, waarbij de uitblinkende Sarina Pua twee assists leverde en ook bij de andere goal nog betrokken was. Eindstand derhalve: 1-5.

Samenvatting van de wedstrijd: