• VR1 pakt eerste periodetitel (niet) UPDATE

UPDATE: om administratieve redenen is de periodetitel nog niet toegekend door de KNVB.

VV Maarssen won de 1e periodetitel, dachten wij. De wedstrijd VV Trekvogels - SC 't Zand zou aanvankelijk in Nijmegen gespeeld worden, maar door een activiteit werd die wedstrijd omgedraaid, dus in Tilburg. De KNVB heeft die wedstrijd opgenomen voor de 2e periode, de wedstrijd in Nijmegen tussen Trekvogels en SC 't Zand gaat dus nog over de 1e periode. Wint Trekvogels die wedstrijd op 1 maart dan gaat de 1e periodetitel alsnog naar Nijmegen.
    VV Maarssen VR1 vierde zondag dus helaas onterecht de 1e periodetitel.

Onderstaand het oorspronkelijke wedstrijdverslag...

---

VV Maarssen VR1 heeft zich zondagmiddag verzekerd van de eerste periodetitel. In Eindhoven kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Eindhoven, maar door de nederlaag van Trekvogels tegen 't Zand ging eerste periode in de Hoofdklasse B toch naar Maarssen.

Maarssen begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg na elf minuten spelen een opgelegde kans via Sarina Pua, die alleen op de keepster afkon. Die wist echter fraai te redden met haar linkerbeen. Drie minuten later was het wel raak. Lianne Grin verstuurde een schitterende lange bal op Sarina Pua die dit keer wel koel bleef alleen voor de keepster: 0-1! Maarssen bleef daarna de dominante partij zonder echt goed te spelen. In de 31e minuut kwam FC Eindhoven vanuit het niks op 1-1 na een afstandsschot van buiten de zestien. Het antwoord van Maarssen liet niet lang op zich wachten. Een vlijmscherp genomen corner van Lizzy Bouwman werd hard binnengekopt door Anne Vroege, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens vermeend hinderen van de keepster. Vijf minuten voor de rust werd de wedstrijd helemaal op z'n kop gezet. Een dwarrelschot van een Eindhoven speelster leek ongevaarlijk, maar viel toch pardoes onder de lat (2-1). In de slotminuut van de eerste helft zette Maarssen nog één keer aan. Linksback Lizzy Bouwman kwam goed door en haar voorzet werd snoeihard tegen de touwen geschoten door Lianne Grin: 2-2! Tevens de ruststand.

Na de rust groef de thuisploeg zich in op de eigen helft en hield de ruimtes klein. Maarssen had er geen antwoord op. De schwung kwam maar niet in de ploeg waar teveel bepalende speelsters een mindere dag hadden. Alleen Marieke Baas kreeg nog een goede kans op de 2-3, maar ze moest teveel uitwijken naar links waardoor haar kans verloren ging. Vlak voor tijd kreeg Nico Schat nog een tweede gele kaart, waardoor Maarssen met tien man verder moest. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor 2-2 de einduitslag was.

De videoreportage van de wedstrijd: