• VR1 simpel langs VDZ

VV Maarssen VR1 heeft een afgetekende 5-1 thuisoverwinning geboekt op VDZ. Hiermee blijft de ploeg in punten gelijk met koploper SDO, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft.

Na de moeizame overwinning tegen Hoogland was het zaak voor de Maarssen-vrouwen om scherp te beginnen.
    Tegenstander VDZ uit Arnhem stond weliswaar op de negende plaats voor aanvang van de wedstrijd, maar de topploegen SDO en Witkampers hadden slechts met moeite van ze gewonnen. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn.

Bij Maarssen ontbrak ook - naast de al langer geblesseerden - Sharona Abels. Hierdoor was er een basisplek weggelegd voor Laura van Beek. Het begin van Maarssen was weer ouderwets. De focus was er vanaf de eerste minuut en er werd uitgestraald dat er niks te halen viel voor VDZ. Over het hele veld zat Maarssen er kort op, duels werden gewonnen en het baltempo lag hoog. Dit resulteerde al na negen minuten spelen in de enigszins fortuinlijke openingstreffer. Lizzy Bouwman kreeg een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Ze besloot de bal hard en laag over de grond te schieten en zag hem door een woud van benen zo in het doel verdwijnen. De keepster werd waarschijnlijk het zicht ontnomen, want ze bleef roerloos op de doellijn staan (1-0).
    Hierna bleef Maarssen het spel dicteren. De bezoekers zakten massaal in. Alleen Cynthia Buis en Marieke Baas kregen twee 100% kansen, maar de keepster redde knap. In de 42e minuut viel dan toch de verdiende 2-0. Lizzy Bouwman gaf een splijtende pass door het hart van de verdediging van VDZ. De goed naar binnen gekomen Cynthia Buis haalde vernietigend uit in de lange hoek.
    Twee minuten later stond het al 3-0. Nikita Theteroglou stak het middenveld over en speelde de bal strak in op Lianne Grin. Die behield het overzicht en gaf een fraaie steekbal op de naar rechts uitgeweken Sarina Pua. Alleen voor de keepster aarzelde zij geen moment: 3-0! Maarssen leek de wedstrijd beslist te hebben, maar kreeg in de blessuretijd toch een treffer tegen uit een corner. Het was de eerste kans voor de bezoekers, maar wel meteen raak. De ruststand was daarmee 3-1.

Nadat Linda van der Meijden een kwartier na rust nog een bal hard tegen de lat had gepoeierd, was het in de 69e minuut weer raak. Met een hakje van Sarina Pua op Lianne Grin, die vervolgens de bal voorslingerde naar Marieke Baas (4-1).
    De wedstrijd was hiermee definitief beslist en Maarssen kreeg kansen op meer. Uiteindelijk bepaalde Marieke Baas met haar tweede goal van de middag de eindstand op 5-1.

Samenvatting van de wedstrijd: