• VR1 sluit competitie af met 6-0 overwinning

VV Maarssen VR1 heeft de competitie afgesloten met een 6-0 overwinning op Kolping Boys. De ploeg ging nog op jacht naar de 100 competitiegoals, maar strandde uiteindelijk op 97 doelpunten. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Lianne Grin, die drie keer scoorde.

Na het behaalde kampioenschap van vorige week, stond er niet veel meer dan de eer op het spel voor Maarssen. Op het zonovergoten Sportpark Daalseweide kreeg de ploeg bij het betreden van het veld een erehaag van de speelsters en begeleiding van Kolping Boys en een bloemetje. Een fantastisch gebaar van de Alkmaarders, die tegen degradatie vechten. De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang en in de eerste tien minuten gebeurde dan ook weinig voor beide doelen. Totdat Sarina Pua weer eens aan één van haar befaamde solo's vanaf de eigen helft begon en deze afsloot met een schot op de lat. Maarssen was hierna los en de ene na de andere fraaie aanval werd op de mat gelegd. Het zat echter niet mee in de afronding. Zo raakte Sarina Pua voor de tweede keer het aluminium en zag Bibi Bus haar inzet ook tegen de lat belanden. Topscorer Marieke Baas kreeg nog twee goede mogelijkheden met schoten van afstand, maar de keepster zat er goed bij. In de 25e minuut viel dan toch de verdiende openingstreffer. Een bal werd achterin niet goed weggewerkt door Kolping en viel in het strafschopgebied voor de voeten van Sharona Abels. Ze scoorde met een prachtig schot uit de draai in de kruising (1-0). De bezoekers waren even later dicht bij de gelijkmaker nadat een vrije trap uiteenspatte op de lat. Uiteindelijk duurde het tot vlak voor rust voordat Maarssen op 2-0 kwam. Een snel genomen vrije trap door Maarssen belandde bij Sarina Pua, die op haar beurt captain Lianne Grin vond in het strafschopgebied. Zij nam de bal goed mee en krulde hem met binnenkant voet fantastisch in de verre hoek: 2-0. Tevens de ruststand.

Na de rust liep Maarssen binnen 8 minuten uit naar 4-0 door goals van Cynthia Buis en wederom Lianne Grin. De jacht op de 100 goals leek geopend. Er kwamen kansen voor Marieke Baas die alleen op de keepster afkon, maar tegen haar aanschoot en een tweede poging over het doel zag belanden. Ook Lisanne de Weert zag een inzet net langs de paal scheren. Halverwege de tweede helft kwam Kolping met tien man te staan, nadat een speelster uitviel en er geen wisselspeelsters meer op de bank zaten. De ploeg kwam met het vreemde verzoek aan de scheidsrechter om de wedstrijd te stoppen. Na overleg werd besloten door te gaan en Maarssen kwam de bezoekers zelfs tegemoet door de afscheidnemende Femke Bon een publiekswissel te gunnen en haar niet te vervangen. Zo werd er met 10 tegen 10 verder gespeeld en liep Maarssen in de slotfase uit naar 6-0 door goals van Sarina Pua en de derde van de middag van Lianne Grin. Topscorer Marieke Baas kreeg daarna nog een grote kans op de 7-0, maar het was niet haar middag. Dit keer stuitte haar inzet via de binnenkant van de paal in de handen van de keepster. De scheidsrechter besloot dat het vijf minuten voor tijd genoeg was en floot af.

De samenvatting: