• VR1 start competitie met zesklapper

Maarssen VR1 is de competitie begonnen met een 0-6 overwinning op RKDEO. Grote vrouw aan Maarssen-kant was topscorer Marieke Baas, die voor het eerst de aanvoerdersband droeg en dat bekroonde met drie doelpunten.

Na de succesvol verlopen groepsfase van de KNVB-beker (plaatsing tweede ronde), stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het toeval wilde dat Maarssen het op moest nemen tegen een tegenstander die het onlangs ook al had getroffen in het bekertoernooi, namelijk RKDEO. Maarssen VR1 won toen in eigen huis met 2-0.

Uit in Nootdorp moest VR1 het doen zonder captain Lianne Grin. Doordat reservecaptain Sharona Abels op de bank begon (net terug van vakantie), mocht topscorer Marieke Baas voor het eerst in haar carriere de aanvoerdersband dragen. Maarssen kende een bliksemstart. De eerste de beste aanval was meteen raak na 36 seconden. Een echte totaalvoetbal-aanval met als sluitstuk Marieke Baas opduikend bij de tweede paal: 0-1. In de 27e minuut viel de dikverdiende 2-0. Centrale verdedigster Nikita Theteroglou etaleerde bij een corner haar achterwaartse kopbal en liet de keepster kansloos.

In de tweede de helft gebeurde er in het eerste kwartier weinig, tot de 61e minuut. De net ingevallen Sharona Abels stuurde met een knappe voetbeweging Sarina Pua diep, die keurig aflegde op Marieke Baas. Met een strak schot verdween de bal tegen de touwen: 0-3. Zeven minuten later vond het hoogtepunt van de middag plaats. Linkshalf Lizzy Bouwman kreeg de bal na een afgeslagen aanval op links voor haar voeten en bedacht zich geen moment. Vanaf zo'n 25 meter afstand schoot ze de bal snoeihard in het dak van het doel: 0-4.

In de slotfase liep Maarsen nog uit naar 0-6 door de derde goal van de middag van Marieke Baas (wederom goede steekbal van Sharona Abels en goed overzicht gehouden van Sarina Pua) en een benutte penalty van weer ijzersterk spelende Linda van der Meijden.

Kijk voor de wedstrijdvideo en meer foto's op de teamsite: