• VV Maarssen 1 beslist stormachtige derby kort na rust

    Niet vaak zal een wedstrijd onder zulke zware omstandigheden gespeeld zijn. De enorme regenbuien en harde wind maakten het onmogelijk om fatsoenlijk te voetballen. OSM paste zich de eerste helft het beste aan, aan de omstandigheden en nam na zeven minuten brutaal de leiding. Na rust, toen de wind ging liggen, het stopte met regenen en de zon zelfs voorzichtig doorbrak, was VV Maarssen veel beter in zijn element en stelde de ploeg binnen een kwartier orde op zaken. Nadat de 4-1 op het bord stond, was de wedstrijd gespeeld.

    De middag begon nog zo veelbelovend, met de twee jongste pupillenteams van OSM en VV Maarssen die bij aanvang van de derby met de spelers het veld op kwamen. Gelukkig voor de mannetjes was het toen nog droog, maar moesten de handen wel goed vastgehouden worden om niet weg te waaien. De tribune zat weer bomvol en het publiek maakte zich op voor de Grote Derby van Maarssen... Tegen de verwachting in was OSM de bovenliggende partij en werden de slordigheden van VV Maarssen goed afgestraft. Binnen tien minuten namen de Maarssenbroekers onverwacht de leiding via een snelle counter. Kort daarna was er zelfs een grote kans op 0-2, maar dat bleef Maarssen bespaard. Maarssen gaf met name op het middenveld teveel ruimte weg en de passes waren ronduit slordig. Ronald Wielinga kopte nog een keer op de goal, maar de bal werd voor de doellijn weggeschoten door een OSM-verdediger. Maarssen had echter het geluk van de koploper, want uit een ingedraaide corner was wederom Wielinga attent en duwde hij de bal met zijn hoofd over de doellijn. Voor de 1-1 hoefde niet eens meer afgetrapt te worden en beide teams zochten doorweekt de kleedkamer op.

    Met twee nieuwe gezichten in de tweede helft aan de aftrap ging VV Maarssen op zoek naar de voorsprong. Jesse Witlox ging kort achter de aanvallers spelen en Sven van Vuurren werd naast Wesley Suister geposteerd. Terwijl de wind afnam, nam het niveau van het spel van Maarssen toe. Aanvoerder Eddy Vorm nam zijn team op sleeptouw en binnen twaalf minuten na rust stond de 4-1 op het nieuwe scorebord. Vorm maakte zelf de 2-1 en Suister de 3-1, beide na goed voorbereidend werk van Sven van Vuuren. Vervolgens was het wederom Vorm die de 4-1 scoorde en hiermee was de derby gespeeld. Maarssen oogde fitter en kan met zijn sterke bank een extra impuls aan het elftal geven. De moegestreden Zaid el Jallouli werd nog vervangen door jeugdspeler Guillermo Rosalia, die volgend seizoen aansluit bij de vernieuwde A-selectie. Het slotakkoord was voor oud-OSM-speler Wesley Suister die zorgde voor de 5-1 eindstand.
    De sportieve derby werd hiermee voor de tweede keer dit seizoen beslist in het voordeel van VV Maarssen en dat zorgde voor een hoop blije gezichten in de volle kantine. Concurrent FC Hilversum won met een minimaal verschil bij CTO (1-2) en NIta liep averij op door in de blessuretijd de 1-1 tegen te krijgen tegen Laren.