• VV Maarssen 1 heeft het even niet

Voor de tweede week op rij stonden de mannen van VV Maarssen 1 met lege handen. Na de onnodige maar terechte nederlaag tegen ASC Nieuwland ging men nu kopje onder op eigen veld en was Geinoord met 1-3 te sterk. Wederom was er op deze overwinning niets af te dingen; waar Geinoord met veel strijd voor de overwinning ging, bleef VV Maarssen achter qua beleving en staat het eerste team na een jaar zonder nederlagen weer met beide benen op de grond.

VV Maarssen 1 begon net als de week ervoor weer redelijk goed aan de wedstrijd. De passing was niet altijd even nauwkeurig, maar toch ontwikkelde de ploeg een licht veldoverwicht wat na 32 minuten leidde tot een 1-0 voorsprong nadat Sven van Vuuren geheel werd vrijgespeeld in de 16 meter en de bal beheerst achter de doelman van Geinoord schoot. Geinoord was niet van slag en bleef fanatiek maar fair de duels aangaan, zonder echt gevaarlijk te worden met uitgespeelde kansen. Toch was het net voor rust raak voor de ploeg uit Nieuwegein. VV Maarssen had moeite om de corner uit de doelmond weg te krijgen Toen dit éénmaal lukte, viel de bal op de schoen van een Geinoorder die met een halve volley annex gemist schot de bal met een boog over doelman Schreyer heen in het doel zag verdwijnen. Met een 1-1- ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft ging VV Maarssen op zoek naar de overwinning, maar was het met name voorin onmachtig om druk te krijgen op het doel van Geinoord. Geinoord verdedigde goed en compact en counterde zorgvuldig. Een lange rush vanaf de middenlijn kon niet onderbroken worden door de verdediging van VV Maarssen en eenmaal aangekomen in de 16 meter besloot de linksbuiten maar op doel te schieten, waar tot schrik van alle Maarssensupporters de bal in de verre hoek tegen het net verdween. Nu werd het nog moeilijker voor VV Maarssen, waar langzaam het besef doordrong dat een gelijkspel wel eens het maximaal haalbare zou kunnen zijn. Met verse aanvallers Wesley Suister en Nordin Zoufri werd een poging gedaan om de stand in ieder geval weer gelijk te krijgen, maar dit zorgde wel voor risicovolle situaties achterin. In de slotfase besliste oud-Maarssen-speler Zakaria el Allali definitief de wedstrijd door met een schot van 20 meter opnieuw doelman Marco Schreyer te verschalken.
    De 1-3 nederlaag kwam hard aan, want voor de tweede week op rij had VV Maarssen 1 geen antwoord op een hartstochtelijk spelende tegenstander die er alles aan deed om de wedstrijd te winnen. VV Maarssen oogde te lang plichtmatig en kon ook deze week moeilijk tot kansen komen. Doordat alle teams in deze klasse tegen elkaar opgewassen zijn en er elke week verrassende uitslagen te noteren zijn, is VV Maarssen nog steeds terug te vinden op een keurige derde plek. Misschien waren de druiven daarom zo zuur na de nederlaag...

Volgende week mag VV Maarssen 1 proberen revanche te nemen tegen de andere ploeg uit Nieuwegein: JSV. Die uitwedstrijd begint om 14.30 uur.
    Op de foto: Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd tegen Geinoord was Bradley van de Water.