• VV Maarssen 1 na ruime overwinning terug in top-2

Hoewel het late gelijkspel tegen sv Loosdrecht vorige week voelde als onnodig puntverlies, tankte VV Maarssen toen veel zelfvertrouwen. In grote delen van die wedstrijd was het de bovenliggende partij. Met name de instelling gaf veel vertrouwen voor de laatste drie belangrijke wedstrijden voor de winterstop.

De eerste tegenstander van het drieluik voor de winterstop was het uit de eerste klasse gedegradeerde Victoria uit Hilversum. VV Maarssen begon aan de wedstrijd zonder vier vaste waarden. Sven van Vuuren was in afwachting van het hoger beroep tegen de rode kaart, geschorst. Jasper Attevelt was afwezig in verband met een trip naar New York. Marc van Rees en Jesse Witlox waren niet fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Tel daar de langgeblesseerden Yvan Ruvakuki en Tim Noltes bij op en je komt tot een half elftal aan afwezigen. Was het aan het begin van het seizoen nog dringen voor een plekje op het wedstrijdformulier, nu komt de breedte van de selectie goed van pas. VV Maarssen paste probleemloos een aantal nieuwe spelers in en al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat de ploeg geen kwaliteit had ingeleverd. Victoria begon nog enthousiast aan de wedstrijd, maar na een snelle goal van spits Wesley Suister en een benutte penalty van Lucien Dors, stond binnen het half uur al een veilige 2-0 voorsprong op het bord. Toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na rust wist VV Maarssen dat men de eerste tien minuten zou moeten doorkomen. Maar voordat Victoria aan een offensief of aansluitingstreffer kon denken, was het weer VV Maarssen dat toesloeg. Eerste pikte Dion Gerritsen zijn bijna gebruikelijke doelpunt mee, voordat de net vader geworden Lucien Dors zijn tweede van de middag scoorde en daarmee een heerlijke week afsloot. Ronald Wielinga was inmiddels de uit voorzorg gewisselde Wesley Suister komen vervangen en alleskunner Zaid el Jallouli en de 18-jarige Daimios Damkalis werden ingebracht voor de moegestreden Miquel Ballo en Guillermo Rosalia. Het slotakkoord was voor Nordin Zoufri. Hij was al aangever geweest bij de eerste twee doelpunten, maar had zijn zinnen gezet op zijn eerste competitiedoelpunt in het eerste van VV Maarssen. De talentvolle rechtsbuiten soleerde vanaf de middellijn om een aantal Victorianen heen en stopte pas met lopen nadat hij de bal over de doellijn van Victoria had gedribbeld. Hiermee zette Zoufri de 5-0 eindstand op het bord en bekroonde hij een prima wedstrijd.

VV Maarssen toonde zich vandaag een hecht collectief. Zonder groots te spelen, werd er zeer geconcentreerd gespeeld, werd de tactiek met veel discipline uitgevoerd en werd er hard gewerkt voor een goed resultaat. Zo nu en dan viel er gelukkig nog genoeg te genieten van een aantal prima individuele acties, met name van routinier Dors en de jeugdige Zoufri. Maar deze ruime overwinning was vooral een teamprestatie.
    Toen na afloop bleek dat zowel koploper Loosdrecht (gelijk tegen Geinoord) en nummer twee Delta Sports (verlies tegen FC Almere) punten hadden verspeeld, was het extra gezellig in de kantine en later op de avond, tijdens het teamuitje, bij sponsors restaurant Venus en Bar Alex.

Volgende week de tweede thuiswedstrijd op rij, nu tegen concurrent IJFC. De ploeg uit IJsselstein begon moeizaam aan de competitie, maar heeft inmiddels evenveel punten als VV Maarssen. Met een nieuwe overwinning kan VV Maarssen één concurrent in ieder geval voor even op afstand zetten. Omdat Loosdrecht en Delta Sports relatief makkelijke tegenstanders hebben, zal een overwinning er in ieder geval voor zorgen dat de afstand met de twee ploegen boven VV Maarssen minder dan één overwinning blijft. Aanvang op het eigen Sportpark Daalseweide is 14.30 uur. Voor zowel VV Maarssen 1 als VV Maarssen 2 is dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We hopen op veel toeschouwers en een volle kantine na afloop.

Op de foto:
    Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van VV Maarssen 1 tegen Victoria was Faïz Asfad, JO11-3.