• VV Maarssen 1 oefent met vernieuwde selectie tegen Spakenburg

Op uitnodiging van “de Blauwen” uit Spakenburg speelde de nieuwe selectie van VV Maarssen 1 een nuttige oefenwedstrijd tegen deze tweededivisionist.

VV Maarssen traint al een aantal weken met een grote groep spelers, die uiteindelijk het eerste en tweede selectieteam moeten gaan vormen. Er wordt ook getraind met de talenten die in de nieuwe 023-competitie gaan spelen. Met 22 spelers werd afgereisd richting het IJsselmeer. Iedereen zou maximaal 45 minuten in actie komen, om niet tegen blessures aan te lopen.

Na vier maanden zonder voetbal en met een nog niet ingespeelde spelersgroep, was een oefenwedstrijd tegen een topclub uit de tweede divisie misschien iets teveel van het goede, maar voor de technische staf een prima meetmoment om te kijken hoe ver de spelers al zijn.
    Als je oefent tegen een mindere of gelijkwaardige tegenstander, wordt het lastiger om de kleine verschillen tussen de diverse spelers op bepaalde posities te herkennen.

VV Maarssen begon voor een behoorlijk druk bezette hoofdtribune (iedereen keurig op afstand van elkaar) en de rest van het publiek vond een plekje langs het veld. De bezoekers kwamen al snel op achterstand. Toch was de wedstrijd in deze eerste fase redelijk in evenwicht en VV Maarssen kwam langszij door aanvoerder Ricardo Bakker, die een prima aangesneden vrije trap van nieuwkomer Anis Ziani goed binnentikte.
    Met Shane van Zanten op de goal en Tim Noltes en Guillermo Rosalia op de backposities liet VV Maarssen ook zien dat het met de opleiding wel goed zit. Nordin Zoufri speelde links voorin en was daarmee het vierde product uit de eigen opleiding. In de tweede helft kwamen daar Joeri de Caes, Cas van Mildert, Ronald Wielinga en (terug van weggeweest) Joery Kuijer nog bij. Samen met nieuwkomer Deen van Embricqs op rechts heeft VV Maarssen met Zoufri twee razendsnelle handenbinders in de voorhoede.

Op slag van rust kwam Spakenburg toch weer aan de leiding en dit moment werd gebruikt om het complete elftal aan Maarssen zijde te wisselen. Ondanks dat in deze groep meer nieuwkomers zaten en de vastigheden die vorig seizoen zijn ingebouwd bij deze groep vanzelfsprekend nog niet aanwezig zijn, opende dit team sterk. Tussen de 45e en 60e minuut ontstond een levendig en gelijkopgaand duel.
    Toen Spakenburg in de 63ste minuut profiteerde van een foute inspeelpass en razendsnel omschakelde, lag de 3-1 in het netje. VV Maarssen werd vanaf dat moment (Spakenburg wisselde op minuut 30 en 60 van team) op eigen helft teruggedrongen en Spakenburg liet zien hoe je foutjes genadeloos afstraft.

De 6-1 nederlaag was daarmee terecht en gezien het niveauverschil dat (nog) tussen beide ploegen zit, ook te verwachten. Toch liet VV Maarssen in het eerste uur zien met verzorgd positiespel voldoende tegenstand te kunnen bieden. Kleine persoonlijke fouten worden op dit niveau wel direct afgestraft; dat was een goede les voor de spelers en zorgde voor een nuttige analyse voor de staf.

Een deel van de spelersgroep gaat nu met vakantie tot 4 augustus, maar een ander deel van met name de jonge talenten traint nog een weekje door, om donderdag 9 juli af te sluiten met een oefenwedstrijd tegen PVCV onder-23 in Vleuten.

De derde helft werd overigens wel gewonnen door VV Maarssen, met dank aan het gastvrije SV Spakenburg.

Foto: Ronald Hoogendoorn.