• VV Maarssen 1 op koers

  VV Maarssen heeft de thuiswedstrijd tegen CTO ’70 met ruime cijfers gewonnen. Ondanks de afwezigheid van een half elftal was VV Maarssen vanaf het beginsignaal heer en meester en kwam de overwinning geen minuut in gevaar. Wel konden in de loop van de dag een groot aantal positieve voetbalnieuwtjes toegevoegd worden aan de Maarssense statistieken van dit seizoen.

  VV Maarssen mannen-1 moest zowel in de aanval als de verdediging behoorlijk puzzelen. Spitsen Wesley Suister en Sven van Vuuren waren beiden geschorst. Ronald Wielinga was één van de logische vervangers en beloonde zijn basisplaats met twee doelpunten. Eddy Vorm werd een positie doorgeschoven en dit pakte goed uit. Vorm liet zich regelmatig terugzakken en wisselde veel van positie met Marc van Rees. Vorm opende de score na een prima pass van Jasper Attevelt en Van Rees schoot nummer twee binnen, waardoor de wedstrijd na 19 minuten eigenlijk al gespeeld was. Jesse Witlox en Wielinga, twee seizoenen geleden doorgestroomd uit de jeugdopleiding van VV Maarssen, zorgden nog voor rust voor de 3-0 en 4-0.

  Naast de aanpassingen voorin was het achterin nog krapper qua bezetting. Zakaria el Allali werd noodgedwongen linksback gezet, omdat er slechts drie verdedigers over waren in de selectie van vandaag. El Allali verdiende zijn eerste basisplaats dit seizoen na een goede invalbeurt tegen Robin Hood en speelde voor het eerst van zijn leven in de achterste linie. Alleen het middenveld was vandaag compleet en deze keer was het uitblinker Arnoud Schonis die onvermoeibaar zorgde voor aansluiting, omschakeling en aanvallende rushes langs de zijlijn.

  Direct na rust kwam Sebas Jansen in het veld en kon Van Rees uit voorzorg gewisseld worden. Nadat kort na rust Wielinga zijn tweede van de middag binnenschoot, was het de beurt aan Jansen die met een hattrick zorgde voor nummer 6,7 en 8. Na Sven van Vuuren was Jansen al de derde speler die dit seizoen zorgde voor een hattrick, bovendien in één helft gescoord. Daimios Damkalis was net na Jansen ingevallen en de JO19-speler viel sterk in en was bij twee van de drie doelpunten de aangever van Jansen. Langzaam breken er steeds meer spelers uit de eigen opleiding door en dat zorgt voor meer mogelijkheden mocht Maarssen 1 er inderdaad in slagen de tweede klasse te bereiken.

  Hamza Bagdadi verving de laatste twintig minuten de moegestreden El Allali. Bagdadi werd in allerijl vanuit het tweede elftal opgetrommeld en had al een hele wedstrijd in de benen. Hij viel gedreven in en nadat hij eerder op de middag al met 0-8 had gewonnen tegen Nita 2 (waardoor ook VV Maarssen 2 dichtbij de titel is) won hij met het eerste ook met 8-0.

  Nadat de sneeuwbuien waren overgetrokken, ging letterlijk en figuurlijk de zon weer schijnen. FC Hilversum won haar uitwedstrijd, maar concurrent Nita haakte definitief af in de titelstrijd door de eerste nederlaag van dit seizoen tegen OSM. Volgende week staat de topper FC Hilversum tegen Nita op het programma en zal nog duidelijker worden hoeveel marge VV Maarssen heeft tijdens de laatste finales van dit seizoen...

  VV Maarssen 1 heeft inmiddels 95 goals gescoord en de kans is groot dat de ploeg meer dan honderd doelpunten gaat maken. Hiermee is het record uit 2003 gebroken. Met 24 tegengoals is dit ook de minst gepasseerde ploeg en keeper Marco Schreyer hield al zeven wedstrijden de nul.

  Volgende week weer een thuiswedstrijd: sv Laren komt naar Maarssen en als zij weer met de bus komen en deze parkeren voor de eigen 16 meter krijgt Maarssen het net als tijdens de wedstrijd in Laren lastig. Toen kwam VV Maarssen niet verder dan een gelijkspel. Na deze wedstrijd heeft VV Maarssen twee weken vrij en kan het team zich optimaal voorbereiden op de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Aanvang zaterdag op het eigen sportpark is 14.30 uur.