• VV Maarssen 1 raakt ongeslagen status kwijt

Een jaar lang bleven de mannen van VV Maarssen 1 in competitieverband ongeslagen. Na een nederlaag in de allereerste wedstrijd van vorig seizoen begon Maarssen aan een indrukwekkende opmars, die leidde tot het kampioenschap in de derde klasse en drie gewonnen wedstrijden in het nieuwe seizoen in de tweede klasse. FC Delta Sports '95 maakte zaterdag echter een einde aan deze lange serie en stuurde VV Maarssen met een 4-1 nederlaag naar huis.

Beide ploegen hebben ambitie om een klasse hoger te acteren. Op een druilerige zaterdagmiddag in Houten lieten beide teams zien daar ook voor te willen gaan. Er ontstond een open, sportieve wedstrijd, waarbij voor het publiek genoeg te beleven viel. Verzorgd positiespel, veel kansen, mooie doelpunten en persoonlijke fouten zorgden voor een vermakelijke wedstrijd.

Beide ploegen hanteren een eigen speelstijl. Delta Sports meer vanuit de reactie en inzakkend op eigen helft en VV Maarssen met verzorgd positiespel (vaak) op de helft van de tegenpartij. De uitvoering van Delta Sports was nu echter vele malen effectiever. Na een persoonlijke fout (te korte terugspeelbal) kwam de thuisploeg al snel op 1-0. Daarna domineerde VV Maarssen en kreeg het kansen via Lucien Dors (2x) en Eddy Vorm en waren de spitsen niet attent bij een afgemeten voorzet van uitblinker Guillermo Rosalia. Delta Sports sloeg echter twee keer dodelijk toe en liet op het gebied van kansen benutten zien verder te zijn dan de gasten uit Maarssen.

Als een bokser die drie keer acht tellen had gekregen in de eerste ronde, zocht VV Maarssen de kleedkamer op. Goed spelen en toch met een bijna onoverbrugbare achterstand de rust in. De tactiek werd aangepast en VV Maarssen ging in de tweede helft op zoek naar een snelle goal. Delta Sports liet zich terugdrukken, maar gooide definitief de wedstrijd in het slot door uit een prachtig afstandsschot de 4-0 binnen te schieten. De wedstrijd was hiermee definitief beslist, maar VV Maarssen bleef zoeken naar een goal. Een behoorlijk aantal kansen kon door pech, goed verdedigen en matig afronden echter niet omgezet worden in een doelpunt. Debutant Nordin Zoufri gaf echter niet op en bekroonde een sterke tweede helft door een penalty te veroorzaken, die door Sven van Vuuren werd binnengeschoten. Hiermee kon de 4-1 als eindstand opgemaakt worden en kwam er een einde aan een jaar lang zonder nederlagen in de competitie.

Toch is er op basis van deze wedstrijd geen man overboord. VV Maarssen speelde zeker in de eerste helft het beste veldspel van dit seizoen, had veel balbezit en creƫerde over de hele wedstrijd meer kansen dan de tegenstander. De persoonlijke fouten zullen deze week nog wel de revu passeren en uit het spel gehaald moeten worden. Kansen benutten is ook een duidelijk verbeterpunt en wat dat betreft mag Maarssen jaloers kijken naar de tegenstander van vandaag, die dan ook terecht de overwinning mocht bijschrijven

Volgende week kunnen de mannen van Maarssen direct op zoek naar revanche, als de regioderby tegen De Meern 1 op het programma staat.