• VV Maarssen 1 struikelt bij ASC Nieuwland

Toen Dion Gerritsen na 25 minuten de 0-1 aantekende, leek er voor een beter voetballend VV Maarssen geen vuiltje aan de lucht. Toch keerde VV Maarssen 1 uiteindelijk terecht met lege handen terug naar huis vanuit Amersfoort.

Voor het eerst dit seizoen moest er serieus geschoven worden in de opstelling van Maarssen 1. Toch speelde VV Maarssen in balbezit een goed eerste halfuur. Tegenstander ASC Nieuwland zakte bereidwillig in en liet Maarssen het spel maken. Met handige spelers voorin probeerde Nieuwland er met veel snelheid uit te komen. Zo ontstond er voor het publiek een alleraardigste eerste helft. Na 25 minuten was het raak voor VV Maarssen. Sven van Vuuren zette met een slimme pass Dion Gerritsen alleen voor de keeper en deze rondde beheerst af. Kort daarna schoot Van Vuuren nog in het zijnet en raakte Lucien Dors de paal, maar bleef het 0-1. In de laatste fase van de eerste helft was VV Maarssen het opeens kwijt. ASC Nieuwland drong aan en VV Maarssen verdedigde slap en laconiek. Hiervan profiteerde ASC Nieuwland twee keer binnen tien minuten en werd er gerust met een 2-1 voorsprong voor de Amersfoorters.

Met een kleine omzetting voorin (en later in de tweede helft nog twee grotere aanpassingen) probeerde VV Maarssen terug te komen in de wedstrijd. Toch leek het heilige vuur deze middag te ontbreken. Het tempo bleef te laag, de aansluiting van achteruit was onvoldoende en voorin kon men geen potten breken. VV Maarssen claimde een penalty en was in de blessuretijd nog kansrijk met een vrije bal, maar daartegenover kwam de ploeg een aantal keren goed weg bij grotere kansen voor de gastheren. De ruststand werd hiermee ook de eindstand en voor de tweede uitwedstrijd op rij moest VV Maarssen een nederlaag incasseren.

Marssen 1 blijft wel meedraaien in de top van de tweede klasse en volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd. Op eigen veld laat VV Maarssen zien een geduchte tegenstander te zijn, uit voelt het team zich op dit moment blijkbaar wat minder thuis.

Naast de zure nederlaag was er ook nog positief nieuws te melden: Tim Noltes viel in na een goede serie wedstrijden bij het tweede en heeft zijn blessureleed definitief afgesloten. Cas van Mildert, vorig seizoen overgekomen uit de eigen jeugd, maakte zijn debuut in competitieverband. Het tweede team van John Dunsbergen haalde uit bij concurrent FC Breukelen 2 en is door de 0-5 overwinning koploper in die afdeling.

Volgende week twee thuiswedstrijden. Het eerste om 14.30 tegen Geinoord en het tweede om 12.00 uur tegen CJVV.