• VV Maarssen 1 veegt Delta Sports van het bord

    In de afgelopen weken hadden zowel spelers van VV Maarssen als Delta Sports in media-interviews aangegeven kampioensaspiraties te hebben. Een interessante ontmoeting dus op een leeg en nat Sportpark Daalseweide. Ondanks de troosteloze ambiance maakten beide ploegen er in een sportieve wedstrijd het beste van.

    Vooraf anticipeerde VV Maarssen op de snelheid van vleugelspeler Van Burik van de Houtenaren en dat leverde de snelle Serkan Yasar een basisplaats op als rechtsback. Delta Sports startte echter met Van Burik op de andere vleugel en hoopte met deze tactische zet VV Maarssen te verrassen. Yasar kreeg hierdoor echter zoveel vrijheid dat Delta Sports aan die kant compleet overlopen werd. De Maarssense ploeg speelt nu al twee maanden in dezelfde opstelling en raakt steeds beter ingespeeld. Maarssen 1 kan prima anticiperen op de ruimte die een tegenstander weg geeft. Een zoveelste voorzet van Yasar werd een prooi voor de slim omgelopen Anis Ziani, die in de rug van de inglijdende Mitch van der Vlist profiteerde en bij de tweede paal hard binnenschoot. De pionnen op het middenveld van Maarssen bewogen soepel over het veld en werden niet warm of koud van de jagende tegenstanders. De lopers aan de zijkant maakten goed gebruik van de ruimte die voor hun gecreëerd werd en stonden aan de basis van goede aanvallen en voorzetten. Het balbezitpercentage lag in de eerste helft al boven de 60% in het voordeel van de thuisploeg en op een steeds zwaarder grasveld werd duidelijk dat VV Maarssen ook conditioneel sterker is. De extra arbeid onder leiding van fysio- en fit-specialist Jørgen van Hattem en de scherpe positiespellen met trainer Etienne Kelders werpen steeds meer hun vruchten af.

    In de tweede helft was het wachten op meer doelpunten. Deze werden geleverd door de ijzersterk spelende Dion Gerritsen, Deen van Embricqs (die ook in deze wedstrijd weer betrokken was bij een doelpunt aan Maarssense kant) en Mitch van der Vlist, die na een goede actie een penalty versierde en verzilverde. Na de 4-0 nam VV Maarssen wat gas terug en scoorde Delta Sports de eretreffer. Verder liet VV Maarssen het niet komen en met invallers Zaid el Jallouli, Nordin Zoufri en Wesley Suister werd VV Maarssen er in de slotfase niet slechter op.

    Met drie gespeeld en evenzoveel overwinningen is VV Maarssen 1 prima gestart. De volgende serieuze test wacht aanstaande zaterdag bij asc Nieuwland. Ook Nieuwland versterkte zich dit seizoen en startte met twee overwinningen. Afgelopen zaterdag ging het voor Nieuwland tegen Nita echter mis en liep men tegen de eerste nederlaag op. Vorig seizoen ging VV Maarssen lelijk onderuit in Amersfoort en dat zal de technische staf ongetwijfeld meenemen in de voorbereiding op deze wedstrijd.