• VV Maarssen 1 verspeelt punten in hartstochtelijke topper

Ondanks de kou was het publiek de grote winnaar tijdens de topper sv Loosdrecht 1 tegen VV Maarssen 1. Dat was niet per se te danken aan het hoge niveau, hoewel beide ploegen bij tijd en wijle lieten zien over veel voetbalvaardigheid te beschikken. Er gebeurde echter zoveel in de wedstrijd dat de toeschouwers, spelers en staf van beide ploegen voldoende hadden om over na te praten. Nadat de stofwolken na 98 minuten waren opgetrokken, stond de 2-2 op het bord en daar was Loosdrecht het meest gelukkig mee.

VV Maarssen had haar huiswerk goed gedaan en koos voor een aanvallende taktiek om ervoor te zorgen dat sv Loosdrecht niet aan haar favoriete positiespel toe zou komen. Spil in het spel van Loosdrecht is de behendige nummer 10 en hij werd uit de wedstrijd gespeeld door één van de uitblinkers aan Maarssen-zijde: Guillermo Rosalia. Rosalia beperkte zich niet alleen tot verdedigen, maar meldde zich veelvuldig in de aanval op een voor hem vreemde rechterkant van het speelveld. VV Maarssen domineerde in het eerste deel van de eerste helft, maar de speldenprikken werden verdeeld over de beide strafschopgebieden. De toeschouwers zagen afwisselend goede individuele acties, pittige overtredingen, meelevende coaches in de dugouts en mooie combinaties. Alles wat bij een spannende voetbaltopper hoort. Een beetje tegen de verhouding in kwam Loosdrecht na een soepel lopende aanval op 1-0. Weinig tijd om dit te vieren kreeg Loosdrecht niet, want kort daarna (en nog net voor de rust) kon de spelbepaler van Loosdrecht met twee keer geel gaan douchen en kon VV Maarssen met een overtal aan de tweede helft beginnen.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het vliegveld waar het doel van Loosdrecht stond. VV Maarssen zocht geduldig naar een opening in de teruggetrokken Loosdrechtse muur en zocht die vaak via de zijkanten van het speelveld. Het was een afgemeten voorzet van routinier Sven van Vuuren die spits Wesley Suister in stelling bracht. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van Loosdrecht, maar de rebound was een prooi voor Dion Gerritsen die de 1-1 binnentikte. Op rechts was Nourdin Zoufri de tweede jongeling in de basis van VV Maarssen die een zeer sterke wedstrijd speelde. In de eerste helft werd de directe tegenstander van Zoufri al na 20 minuten gewisseld vanwege een dreigende rode kaart. Zijn vervanger werd halverwege de tweede helft omgewisseld met de back aan de overkant om de ongrijpbare buitenspeler af te stoppen. Dat was te laat om de voorzet van Zoufri te voorkomen waaruit spits Suister kort na de gelijkmaker ook de 1-2 voorsprong op het bord zette. VV Maarssen leek op dat moment onderweg naar een overwinning en zelfs Loosdrecht leek zich daarbij neer te leggen. De wedstrijd kantelde toen Maarssen ook met tien man kwam te staan. Loosdrecht kreeg hierdoor weer geloof en zette nog een keer aan. Voordat men echter aan een slotoffensief kon denken, viel de derde rode kaart te noteren, deze keer weer aan Loosdrecht-zijde. Met tien tegen negen en de negentig minuten op het bord, leek het alsnog goed af te lopen voor Maarssen en was de terechte driepunter binnen handbereik. De enerverende topper had echter nog een spectaculair slot te bieden. Ruim in blessuretijd mocht Loosdrecht nog een vrije trap nemen. De overgebleven oranjehemden inclusief de keeper werden nog één keer het strafschopgebied ingestuurd en uit de scrimmage die ontstond werd de gelijkmaker alsnog over de doellijn gewurmd.

Teleurstelling bij de VV Maarssen-spelers, die onder leiding van uitblinker Lucien Dors een tactische zeer sterke wedstrijd op de mat legden en eigenlijk de overwinning verdienden. Loosdrecht weigerde echter te capituleren en hiermee werden de toeschouwers uiteindelijk de winnaar. De drie rode kaarten doet vermoeden dat het een harde, onvriendelijke wedstrijd was. Maar hoewel de duels soms pittig waren, was er in het veld respect voor elkaar en ontstonden de kaarten uit discussies nadat het spel al was stilgelegd en niet vanwege zware onacceptabele overtredingen.

Het gelijke spel zorgt ervoor dat de ranglijst nog verder in elkaar schuift. VV Maarssen behoudt de derde plek, maar moet deze nu delen met IJFC en Nieuwland. De eerste vijf ploegen op de ranglijst staan binnen vier punten van elkaar. De laatste drie speelrondes voor de winterstop zal VV Maarssen moeten winnen om mee te blijven draaien in de kopgroep van de tweede klasse. Op basis van het vertoonde spel tegen koploper Loosdrecht moet dit zeker mogelijk zijn. De eerste tegenstander die VV Maarssen zal moeten verslaan, is Victoria. De Hilversummers zijn op dit moment wat weggezakt op de ranglijst, maar werden voorafgaand aan dit seizoen bestempeld als titelkandidaat. VV Maarssen 1 mag in de thuiswedstrijd van komende zaterdag laten zien of de ploeg wederom een topprestatie neer kan zetten. Aanvang in Maarssen is om 14.30 uur.