• VV Maarssen 2 wint nipt

Valleivogels 2 kwam op bezoek bij Maarssen 2. Met de nieuwe coronamaatregel mocht er geen uitpubliek ons sportpark betreden. Maakt dat dan verschil, vraagt men zich af? Misschien wel, want als we de wedstrijd bekijken (en zeker de eerste helft) was Valleivogels in geen velden of wegen te bekennen. Het was VV Maarssen 2 dat aan de bal was, het was Maarssen 2 met vele kansen, het was Maarssen 2 dat van de 45 minuten zeker 41 minuten op de helft van de Valleivogels aan het voetballen was. Met toch een teleurstellend gevoel gingen de heren van Maarssen de kleedkamer in om even met elkaar in gesprek te gaan, een brilstand bij rust was gewoon niet te geloven. En in dit geval was het voor het thuispubliek inderdaad: zien is geloven. Een 4-0 voorsprong had zeker niet misstaan.

Hoe nu verder: de trainer liet vooral weten dat Maarssen zichzelf moest gaan belonen met het getoonde spel van de eerste helft, kansen missen gaat niet expres, iedereen wil de bal tegen de touwen werken. Dus mannen, blijf gewoon doorgaan op dezelfde voet, maar scoor met je andere voet.

De tweede helft was net van start en het was de jonge spits Giuliano die snel met inderdaad zijn andere voet, de wat mindere linker, de bal diagonaal langs de prima keeper van Valleivogels binnen de palen bracht. Niet veel later was het keeper Gino die de bal snel via een prima gerichte trap over de verdediging van Valleivogels plaatste en snelle Tim i.v.p. Jelle de keeper van Valeivogels voor de tweede keer verschalkte met een lekkere lob. Nu het meer dan terecht 2-0 stond, ging iedereen er even voor zitten. Gaan er nog meer goals volgen? Maar eerlijkheidshalve, Valleivogels ging hoger spelen en onverklaarbaar kantelde de wedstrijd even in het voordeel van Valleivogels. Zo werd snel de aansluitingstreffer een feit. Weer was Maarssen er van tussen en Tim werd gevloerd, maar Maarssen kreeg geen strafschop van de prima leidende scheidsrechter. Maar drie minuten later kwam de bal wel op de stip na vasthouden van een Maarssen-speler. Dit zijn klusjes die we graag toevertrouwen aan Sven, en de 3-1 voorsprong was een feit. Door het hoge tempo van de middenvelders was er wel kracht aan het wegvloeien in het spel van Maarssen en kreeg de verdedigende linie (Remko, Jordi, Ferdi en Roan) het druk. Deze heren kun je in de drukte prima laten filerijden zonder brokken. Helaas, vlak voor de 90ste minuut moest Maarssen 2 een wereldgoal tegen slikken, om met een 3-2 winst van het weekend te gaan genieten.

Uitspraak van de dag: vergeet met het vertoonde spel jezelf niet te belonen met goals.

Wedstrijdstatistieken: Maarssen 2 - Valleivogels 2
    Uitslag 3-2
    Balbezit percentage: 62% - 48%
    Goals: Giuliano, Tim en Sven

Spelers: Gino, Remko, Jordi, Ferdi, Roan, Udo, Yorick, Julian, Sven, Giuliano, Tim, Wesley, Sam, Daan, Geert, Romé.

Op zaterdag 3 oktober komt het jonge energieke Delta Sports op bezoek, aanvang op sportpark Daalseweide 12.30 uur.