• VV Maarssen binnen 35 minuten klaar bij CDW

Met een vertraging van 15 minuten begon VV Maarssen aan de uitwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede. Het lijkt wel of het er altijd regent, want na eerder edities was het nu ook winderig, regenachting en nodigt het kunstgras ook niet echt uit voor een mooie pot voetbal. De ontvangst is wel altijd prima en dat maakt een hoop goed. De thuisploeg leek eerder gewend aan de omstandigheden en het uitstel dan de ploeg uit Maarssen, want het was CDW dat scherp begon, snel vooruit wilde voetballen en het was aan een attente doelman Gino van Luijn te danken dat Maarssen niet tegen een snelle achterstand aankeek. Eerst moest de doelman ver uitkomen om de bal achter de laatste linie weg te werken en daarna moest hij als een haas terug naar de goal sprinten om met een halve omhaal de bal nog net voor zijn eigen doellijn weg te halen. Het antwoord was direct van Maarssen kant, maar Deen van Embricqs zag zijn eerste poging ook mislukken. Na het openingsoffensief, kreeg Maarssen grip op de wedstrijd en nam de druk op het doel van CDW toe. Van Embricqs bracht eerst spits Mitch van der Vlist in stelling en die zorgde na 20 minuten voor de 0-1, daarna was het van Embricqs zelf die via een attente Eddy Vorm en van der Vlist de 0-2 binnenschoot. De druk hield aan en na weer een voorzet, deze keer vanaf links werd het een CDW verdediger te machtig en schoot hij de bal achter zijn eigen doelman. Zo stond het na 35 minuten al 0-3 en was de wedstrijd al gespeeld.

In de rust kon VV Maarssen het zich veroorloven om Abou Ouaddouh en Serkan Yasar achter te laten in de kleedkamer en met verse krachten Guillermo Rosalia en Dion van Burik werd de druk over de linkerkant opgevoerd. Van Burik bezorgde zijn tegenstanders handen vol werk, maar een doelpunt leverde dat deze keer niet op. In de slotfase kon de keeper van CDW wel gaan douchen toen van Burik sneller bij de bal was dan verwacht en een overtreding op de doorgebroken speler de enige optie was. Maarssen liet de concentratie verslappen, de mannen uit Wijk gaven niet op en kwamen terug tot 1-3, in een fase waarin ook de 2-3 had kunnen vallen. Met de ervaren Lucien Dors en Renato Droefs die in het veld werden gebracht voor van der Vlist en van Embricqs herstelde VV Maarssen echter het evenwicht en kon de wedstrijd zonder problemen worden uitgespeeld.

Een voordeel van de 15 minuten vertraging was nu wel, dat op de bank inmiddels het goede nieuws was binnengedruppeld dat BFC kostbare punten had laten liggen en tegen haar eerste nederlaag was opgelopen. Met de aanstaande overwinning op komst, nam VV Maarssen daarmee voor het eerst dit seizoen de koppositie over en mag het deze komende zaterdag verdedigen tegen Delta Sports uit Houten. Wederom een uitwedstrijd voordat men een week rust krijgt (bekerronde op 13 november). Aanvang in Houten is 15 uur.