• VV Maarssen zet stevig in op recreatief seniorenvoetbal

Nadat er de afgelopen jaren enorme stappen zijn gezet in het selectievoetbal bij VV Maarssen, is het nu de beurt aan het kloppend hart van menig amateurvereniging: het recreatieve seniorenvoetbal. VV Maarssen is gezegend met een grote jeugdafdeling, waar de seniorenafdeling op dit moment nog wat schril bij afsteekt. De overstap van de jeugd naar de senioren is voor veel voetballers een grote. Inmiddels is de organisatie rondom de meest talentvolle en ambitieuze jeugdspelers bij VV Maarssen prima voor elkaar en krijgen zij de kans om zich in de senioren verder te ontwikkelen als voetballer. Maar de laatste jaren zijn nog te veel spelers afgehaakt na het laatste jaar in de jeugd of het eerste jaar in de senioren. VV Maarssen zet er stevig op in om dat structureel te veranderen.

Vanaf komend seizoen gaat VV Maarssen meer aandacht, tijd en middelen investeren in spelers die niet de ambitie hebben om het eerste elftal te halen, maar wel heel veel plezier beleven aan het voetbal. In samenspraak met huidige seniorenleden is een lijst opgesteld met punten die beter kunnen, specifiek voor recreatieve voetballers. Want ook al lijkt het een open deur dat recreatieve voetballers andere behoeften hebben dan selectiespelers, toch werd er op veel punten geen onderscheid gemaakt tussen deze groepen.

Voorzichtig zijn de eerste resultaten van de nieuwe en intensievere aanpak te zien. Er zijn al veel gesprekken gevoerd en acties genomen. Prettige timing is dat er nu vanuit de jeugd een elftal zo goed als compleet overkomt naar de senioren; zij gaan spelen als VV Maarssen 4. Het huidige derde elftal verliest wat spelers door studies en verhuizingen, maar er wordt hard gewerkt om voor de nodige aanvulling te zorgen. De positieve samenwerking tussen het 3e en het 4e wordt door de club gestimuleerd en gefaciliteerd. Er wordt gezamenlijk getraind onder begeleiding van een nieuw aangestelde trainer, Barry Purimahuwa, die is aangetrokken voor deze recreatieve teams.

Ook wordt er na een wervingscampagne onder oud-leden, trainingsleden, oud-voetballers en jeugdtrainers een 35+-team gevormd. Zij zullen op zaterdag hun wedstrijden gaan spelen (7 tegen 7) en aansluiting maken met de trainingsgroep die al een aantal jaar op dinsdagavond actief is.

De seniorenafdeling zal komend seizoen gaan groeien. En daar zijn we, zeker in deze tijd, heel blij mee en trots op. Naast de drie selectie-elftallen zullen er twee recreatieve elftallen, een 35+ en een 45+ zevental en een trainingsgroep actief zijn. VV Maarssen streeft ernaar om het aantal teams de komende jaren gestaag verder uit te bouwen, door goede voorwaarden te blijven creƫren voor deze geweldige groep voetballiefhebbers.