• Wedstrijd tegen Benschop duurt minuut te lang voor Maarssen

Hoewel Maarssen 1 tijdens de winterstop prima heeft kunnen werken om goed voorbereid aan het tweede deel van de competitie te beginnen, is het nooit makkelijk om na de winterstop direct af te moeten trappen tegen de koploper en favoriet voor de titel, VV Benschop. In de thuiswedstrijd tegen Benschop bleek dat Maarssen in staat is om het ook de koploper gedurende een groot deel van de wedstrijd lastig te maken. Maar de ploeg stond na 90 minuten met lege handen en zag de terecht opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Twee van de drie tegendoelpunten vielen in zowel de laatste minuut voor rust als in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Benschop zal niet blij geweest zijn met het hoofdveld van VV Maarssen, want op het hobbelige, slechte veld was het lastig voetballen. Benschop begon nog wel sterk in de eerste minuten van de wedstrijd en verscheen dreigend voor de goal van Tim Bakker, maar Maarssen nam het initiatief al snel over en paste zich in de eerste helft veel beter aan de omstandigheden aan. De middenvelders wonnen de meeste duels en zorgden ervoor dat de aanvallers snel aan het werk werden gezet. Na 20 minuten kwam Maarssen op een verdiende 1-0 voorsprong nadat een door Sven van Vuuren opgezette aanval prima werd afgerond door de slim vrijgelopen Cavit Yavuz. Maarssen hield de druk erop en acht minuten later was het wederom Van Vuuren die de bal aflegde op de rand van het strafschopgebied, waar de instormende Tim Menue de bal hard in de bovenhoek joeg. De 2-0 was een beloning voor een prima eerste helft, maar deze helft duurde precies één minuut te lang. Een kleine overtreding werd niet bestraft en leidde balverlies in. De slim weggelopen spits van Benschop had vervolgens weinig moeite om in vrije positie keeper Tim Bakker te verslaan en de 2-1 aan te tekenen, waardoor VV Maarssen 1 met een katterig gevoel de kleedkamer opzocht. Na rust trok Benschop de wedstrijd meer naar zich toe, maar het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. De prima leidende Oussama Belkaraouie paste zoveel mogelijk de voordeelregel toe en dat leidde tot een soms stevige, maar altijd correcte wedstrijd. In de rust was er gehamerd om de angel uit het spel van Benschop te halen, door de gevaarlijke nummer 9 uit te schakelen. Maar centraal achterin had men bij Maarssen de handen vol en rond de 60 minuut scoorde Benschop uit een vlot lopende aanval met de spits aan de basis de 2-2. De wedstrijd bleef vermakelijk en Maarssen probeerde met de wissels Jesse Witlox en Jordi Kreuger een verse impuls te geven aan het aanvalsspel. De wedstrijd was echter al aangekomen in de slotfase en beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met een remise. In de allerlaatste minuut ging het echter weer fout, Benschop kon vanaf de linkerkant van Maarssen ongestoord opkomen en de centrale spits van Benschop werd makkelijk gevonden. Ondanks verwoede pogingen van rechtsback Sven de Paauw om de bal nog voor de achterlijn te keren, werd de goal (terecht) toegekend, waardoor Maarssen in extremis de wedstrijd uit handen zag glippen. Op de foto: Pupil van de Week tijdens de wedstrijd tegen Benschop was Dean Hogervorst van de O11-1.