• Winst in Alkmaar

Maarssen VR1 heeft met 1-4 gewonnen van Kolping Boys. Ofschoon het spel bepaald niet om over naar huis te schrijven was, blijft Maarssen hierdoor wel op titelkoers. Met nog drie speelronden te gaan, bedraagt de voorsprong op nummer twee SDO nog altijd drie punten. Donderdag wacht de cruciale inhaalwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst, Witkampers. Bij winst lijkt de titel zo goed als zeker.

Voor het zover is moest Maarssen eerst nog afrekenen met Kolping Boys. De ploeg uit Alkmaar is een oude bekende van Maarssen. Beide ploegen kwamen elkaar jarenlang tegen en speelden vorig seizoen nog allebei in de Hoofdklasse. Vaak waren de Alkmaarders de bovenliggende partij, maar de laatste twee jaar is de ploeg in het verval geraakt en dit seizoen vecht het zelfs tegen degradatie uit de 1e klasse. Op papier mocht deze wedstrijd dan ook geen probleem zijn voor Maarssen.

Ook goed nieuws uit de ziekenboeg. Coach van Dijk had - op de langdurig geblesseerden na - zowaar eens een keer een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen spelverdeelster Linda van der Meijden was een vraagteken. Zij had op de training last gekregen van haar knie, maar besloot het na de warming-up toch te proberen.

De omstandigheden waren zwaar te noemen, met een temperatuur van 26 graden. De wedstrijd kwam dan ook moeizaam op gang. Na zo'n 10 minuten kwam Maarssen beter in zijn spel en dat leverde meteen een grote kans op voor Sarina Pua. Bij een aanval over links kwam ze gevaarlijk het strafschopgebied in, maar haar schot verdween rakelings langs de paal. Zes minuten later was het toch raak. Maarssen kreeg een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Lizzy Bouwman ging er achter staan en krulde hem fantastisch over de keepster heen: 0-1.
    Hierna brak de beste fase van Maarssen aan. De ene na de andere fraaie aanval werd opgezet, met als hoogtepunt de aanval waarbij Nikita Theteroglou vanaf de eigen 16 het hele veld overstak en de aanval bijna zelf afrondde. Helaas verdween de bal nipt over het doel. De 0-2 kon echter niet uitblijven en die viel dan ook in de 23e minuut. Een scherpe corner van Cynthia Buis - zij moest al na 16 minuten de geblesseerde Linda van der Meijden vervangen - werd van dichtbij binnengewerkt door captain Lianne Grin (0-2).
    Vijf minuten later leek de wedstrijd definitief beslist. Marieke Baas stak het halve veld over en legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op Nico Schat, die hem zo binnen kon lopen. Het leek 0-3, ware het niet dat de grensrechter buitenspel had gezien. Maarssen kreeg daarna nog wat kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Direct na de rust kreeg Maarssen een grote kans op de 0-3 na een fraaie aanval over links. Het schot van Marieke Baas kon echter ternauwernood gekeerd worden door de keepster.
    In de 53e minuut besloot coach Van Dijk tot een dubbele wissel. Laura van Beek en Bibi Bus kwamen in het veld voor Sharona Abels en Lisanne de Weert.
    Het spel van Maarssen zakte daarna naar een dramatisch niveau. Er was geen beweging meer op het middenveld en de ploeg liet zich in slaap sussen door de bal inspiratieloos rond te spelen. Slordig balverlies leidde bijna tot de 1-2 van Kolping Boys, maar keepster Sanne van Impelen wist knap te redden.
    In de 66e minuut was het alsnog raak. Een echte comedy-capers goal, waarbij eerst slordig balverlies op het middenveld werd geleden en daarna keepster Sanne van Impelen in de fout ging: 1-2. Sneu voor Sanne, die tot op heden fantastisch keepte als vervangster van Lisanne Colijn.
    Gelukkig laste de scheidsrechter vlak na de goal een drinkpauze in. Dit kwam coach Van Dijk goed uit, die een donderspeech hield waarbij de stoom uit zijn oren kwam. Waarschijnlijk was het even nodig, want de ploeg stond meteen weer op scherp. In het restant van de wedstrijd werd weer goed gevoetbald en uitgelopen naar 1-4 door goals van Laura van Beek en Cynthia Buis.