• Zakelijk VV Maarssen 1 wint eindelijk streekderby tegen Nita

  Op een coronaproof Sportpark Daalseweide lukte het VV Maarssen 1 eindelijk om Nita op de knieën te krijgen. In de afgelopen seizoenen beten de Maarssenaren zich steeds stuk op de buren uit Nieuwer ter Aa. Nu pakte de thuisploeg met 1-0 de drie punten.

  Pas de laatste seizoenen komen beide ploegen uit Stichtse Vecht elkaar in officieel verband tegen en lukte het VV Maarssen maar niet om te winnen. Twee seizoenen geleden werd VV Maarssen wel ongenaakbaar kampioen maar kon het het tot twee keer toe niet van Nita winnen. Ook vorig seizoen in de bekerpoule wist VV Maarssen niet Nita te verslaan.

  VV Maarssen kreeg in de drie voorgaande edities iedere keer het deksel op de neus door hartstochtelijk aan te vallen. Dat speelde Nita telkens in de kaart en werd er vanuit de omschakeling genadeloos toegeslagen. Nu werd er behoudender gestart en was de wedstrijd in de eerste 45 minuten in evenwicht. VV Maarssen viel bedachtzaam aan, liet zich (verbaal en tactisch) niet uit de tent lokken en Nita kon alleen reageren op kleine foutjes van de geconcentreerde Maarssen-ploeg. De tegenovergestelde spelstijlen leidden tot een paar spaarzame kansen aan beide kanten, zonder dat een van beide teams echt kon overtuigen.

  In de tweede helft gooide VV Maarssen de schroom van zich af en het opgevoerde tempo en positiespel leidde in korte tijd tot kansen. Na mislukte pogingen van met name Deen van Embrics en Mitch van der Vlist was het Glenn Geefshuijsen die attent reageerde op een doorkopbal van Eddy Vorm: 1-0. Na die voorsprong was Nita rijp voor de knock-out, maar lukte het Maarssen niet om verder afstand te nemen. Onder leiding van aanvoerder Ricardo Bakker en doelpuntenmaker Geefshuijsen gaf VV Maarssen echter ook niks weg en werd de wedstrijd zakelijk omgezet in een tweede overwinning.

  Het aanvalsspel van Maarssen was niet zo sprankelend als een week eerder, maar toch viel er nog genoeg te genieten. Met name aan de linkerkant was het de jonge Guillermo Rosalia die steeds beter in de wedstrijd kwam en met goede interventies en individuele acties aan de basis stond van aantrekkelijk en aanvallend voetbal

  Van een echte derbysfeer kon helaas geen sprake zijn, vanwege de aangescherpte coronaregels; uitpubliek mocht niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Supporters en vrienden van zowel VV Maarssen als Nita werden gemist langs de lijn. Dat maakte de blijdschap aan Maarssense kant niet minder. Na drie eerdere pogingen was daar eindelijk de terechte winst op “angstgegner” Nita en werd de aanvalsdrift ingeruild voor de \"nieuwe zakelijkheid\".

  Met twee overwinningen op zak mag VV Maarssen 1 volgende week wederom thuis aantreden. Dan tegen Delta Sports, dat vorige week uit de startblokken schoot maar deze week onverwacht een nederlaag moest incasseren.