• Zaterdag 1 neemt in stijl afscheid van derde klasse

Jarenlang waren de mannen van Maarssen 1 aan het pendelen tussen de derde en vierde klasse. Altijd strijdend voor het kampioenschap in de vierde klasse, maar net te weinig kwaliteit om door te pakken in de derde klasse. Dit seizoen stond er echter geen maat op Zaterdag 1. Uiteindelijk werd met acht punten voorsprong op de nummer twee Nita en twaalf punten voorsprong op nummer drie (FC Hilversum) de titel in de wacht gesleept.

Afgelopen zaterdag werden er nog eens zeven doelpunten toegevoegd aan het toch al superhoge aantal doelpunten voor en eindigde men op totaal 111 gescoorde doelpunten. Hoewel het elftal in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Amstelveen/Heemraad op een flink aantal plekken door elkaar gehusseld werd, vielen de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom. Het eerste doelpunt van topscorer Sven van Vuuren was een beauty (volley in de verre hoek) en ook het laatste doelpunt via Jesse Witlox was van grote schoonheid (omhaal over de keeper heen). Alle velddoelpunten werden voorbereid door de onvermoeibare Wesely Suister, die zelf ook een doelpuntje meepikte. Zakaria el Allali nam met een doelpunt uit een penalty afscheid van zijn team (en VV Maarssen) en keert terug naar Geinoord. Ook gelegenheidskeeper Maurice Hoogervorst (keeper Marco Schreyer stond zijn plekje af aan zijn keeperstrainer) mocht scoren uit een penalty en keepte tussendoor ook een attente wedstrijd. Wesley van Zoolingen kon op het lijstje doelpuntenmakers niet ontbreken en scoorde als linksback (!) ook een doelpunt als afscheid van zijn teamgenoten. Wesley gaat proberen om EDO (U) een stapje omhoog te helpen en heeft bij Maarssen laten zien hoe je dat doet. Natuurlijk pikte ook Ronald Wielinga zijn gebruikelijke goaltje mee vanaf de linkshalfpositie en daarmee werd direct duidelijk dat het elftal behoorlijk omgegooid was. Zelfs keeper Schreyer was de laatste 20 minuten in de spits te bewonderen en incasseerde en passant ook nog een gele kaart wegens iets te fanatiek meeverdedigen.

Meest waardevolle speler van het seizoen, Jasper Attevelt, werd deze wedstrijd gespaard en ook aanvoerder Eddy Vorm kon voortijdig de douche opzoeken. Iedereen die deel heeft uitgemaakt van het succesvolle kampioensteam heeft in de afgelopen weken de kans gekregen om als speler mee te delen in de titel. Werd er vooraf nogal kritisch aangekeken tegen de grootte van de groep, aan het einde van de rit is gebleken dat juist de ruime selectie ervoor zorgde dat VV Maarssen onverslaanbaar werd.
    De enige verloren wedstrijd (uit bij Nita) en de uit-overwinning bij Desto, net na het succesvolle trainingskamp waren de kantelpunten in de competitie. De nederlaag bij Nita was goed voor het besef dat men niet zomaar kampioen wordt in de derde klasse; de overwinning bij Desto uit, met een man minder en een vroege achterstand, zorgde ervoor dat de groep nog closer werd. Onder de hoede van de ervaren aanvoerder Eddy Vorm werden zowel de wissels als basisspelers belangrijk gemaakt en was er zelfs nog gelegenheid om jeugdspelers in te passen.

Met de versterkingen van buitenaf (de teller staat op zeven) en de doorstromers uit de jeugd, moet VV Maarssen ook volgend seizoen in staat zijn om mee te draaien en hopen we voorgoed afscheid te nemen van de derde en vierde klasse.

Nu eerst genieten van het kampioenschap. De sportieve wedstrijd bij Amstelveen/Heemraad eindigde overigens in 1-7.