• Zenuwen tegen angstgegner Sporting

Op 10 maart 2018 stond voor VV Maarssen MO17-1 de lastige uitwedstrijd tegen Sporting 70 MO17-1 op het programma.
    Zoals altijd was dit een wedstrijd waarbij veel spanning en emotie komt kijken.

Om 10:30 verzamelden wij in de kantine van Sporting 70, met bij een aantal meiden flinke spanning op de gezichten af te lezen.
    Zelfs in de kleedkamer waar de wedstrijdbespreking plaatsvond was de spanning te zien en te voelen.

De geschiedenis van dit seizoen is dat we voor de beker hebben verloren met maar liefst 5-1, maar dat we in de competitie Hoofdklasse “B” de betere ploeg waren en teleurstellend met een 2-2 gelijkspel het sportpark van Sporting 70 verlieten.

Nu begon de wedstrijd om 11:20 uur op het kunstgras in het zonnetje (het was 15 graden) maar dan nu wel in de Hoofdklasse “A”. Van het begin af aan ging de wedstrijd gelijk op. Maarssen deed opnieuw niet onder voor de tegenstander. In sommige delen van de eerste helft waarin er over en weer zeer weinig kansen waren, was Maarssen zeker niet de mindere ploeg. Het was wel wat rommelig, maar wat wil je… sommige meiden waren zo zenuwachtig voor deze wedstrijd, dat soms de gemaakte afspraken niet nagekomen werden. Het rommelige voetbal leverde alsnog een verdiende 0-0 op, en was het rust!

Na wat puntjes op de i gezet te hebben in de rust, ging Maarssen gelijk weer fel van start. Opnieuw deden we niets onder voor de tegenstander.
    Marie-Louise was net voor rust ingevallen en speelde een zeer goede wedstrijd (ondanks dat ze voorin speelde, wat ze niet gewend is). Naarmate de tweede helft vorderde, werd de tegenstander iets beter en begonnen zij ook kansen te creëren. Deze kansen werden echter in de kiem gesmoord door de puike verdediging en de zeer goed keepende Amber Bakker. Na een aantal goede momenten binnen de ploeg van Maarssen, kwam door een goede opbouw van achteruit de bal op het middenveld terecht. Via het midden kwam de bal voorin, en kregen we met een bijna 1 op 1 actie misschien wel de grootste kans van de wedstrijd om met drie punten weg te gaan. Echter, de verdedigster en de keepster van Sporting 70 voorkwamen een doelpunt van VV Maarssen, waardoor de terechte einduitslag 0-0 op het scorebord kwam te staan.